Ukendt succes: Dansk socialt medie runder 100 mio. brugere

News, Press release

ASBJØRN JØRGENSEN

100 millioner profiler blandt tweens. And counting. MovieStarPlanet er et globalt medie – styret fra Amager.

Officielt hedder aldersgruppen 8-15 år eller 9-15 år – i praksis er det 9-12-årige, og det er langt flere piger end drenge.

Uanset, så har pæredanske MovieStarPlanet rundet de 100 millioner registrerede profiler, oplyser firmaet. 50 millioner af dem besøger tjenesten hver måned.

“At nå 100 millioner brugere på fire år er en hyldest til både firmaets ansatte og vores brugere for det fantastiske indhold og spilfunktioner der skabes hver dag,” siger MovieStarPlanets adm. direktør Claus Lykke Jensen i en pressemeddelelse.

MovieStarPlanet er et socialt medie, hvor brugerne opretter egne profiler og figurer og kan bevæge sig i en verden af glamour, glimmer, filmstjerner og kendisser. Med fans, autografer, chatrooms og indspilning af egne film.

Ifølge Claus Lykke Jensen er der ikke tid til at hvile på laurbærrene i en hastigt udviklende spilleverdenen, og når man henvender sig til teknologivante unge; derfor er der flere planer, både for udvikling af spillet/spilverdenen og for produkter tilknyttet.

 

[button text=”Check it out!” link=”http://www.bureaubiz.dk/Nyheder/Artikler/2013/Uge-25/Ukendt-succes-Dansk-socialt-medie-runder-100-mio-brugere” style=”primary” size=”normal” target=”_self” display=”inline” icon=”no”]

 

Bl.a. har den virtuelle verden flere produkter og partnerskaber tilknyttet. Et af dem er Egmont, som producerer et trykt magasin med tips, tricks og alt godt til målgruppen – i Norden, Polen, Storbritannien og snart også Frankrig og Tyskland. Et andet og nyt partnerskab drejer sig om tøj, hvor tøjkøberen – ved køb af et stykke tøj i butikken – også får en “kopi” af tøjet til sin figur i spilverdenen.

MovieStarPlanet opererer i et nichemarked blandt de sociale medier, lige under Facebook-alderen, forklarer kommunikationschef Helene Towers til Bureaubiz.

En anden fordel for MovieStarPlanet er, at softwaren og hele universet let kan tilpasses forskellige markeder og forskellige sprog.

“Fordi det er meget grafisk baseret, og indholdet laves af brugerne selv,” siger kommunikationschefen.

Til alle markeder har firmaet dog ansat folk der kan de lokale modersmål, dels centralt på hovedkontoret til overvågningen af hvad der foregår, og dels lokalt til at opbygge og lede communities.

Også markedsføringen på de enkelte markeder kræver lokalt kendskab.

“Vi laver markedsundersøgelser på forhånd. Og vi lægger meget arbejde i at undersøge markederne og forbrugertrends for at sikre at vi målretter vores reklamer og promotions på den mest effektive måde,” siger Helene Towers.

Firmaet ønsker som princip ikke at kommentere sin markedsføring – heller ikke hvem man samarbejder med (såvidt Bureaubiz erfarer gælder det bl.a. Mindshare) – men:

“Generelt er de 8-14-årige meget online, de er meget på sociale medier, og de ser meget tv. Men det skifter meget, hvad de anvender,” siger Helene Towers.

“Og så skal man ikke undervurdere ‘word of mouth’ – det er en meget stærk drivkraft.”

Hun vil heller ikke uddybe, hvad der er den væsentligste indtægtskilde. Indtægterne kommer fra brugernes tilkøb af særfunktioner og virtuelle varer; fra annoncer; og fra cross promotions. “Cross promotions er en stor ny ting. Det kommer vi til at se mere af,” siger kommunikationschef Helene Towers.