Festivals medielegeplads er truet af lukning

News, Press release

Anders Hjort

I denne uge har Buster Filmfestival igen spillet sig ud i byen over 11 dage med omkring 160 film til det yngre publikum.

En særegen del af Buster er den store medielegeplads under festivalen, Busters Medielab, som løber af stablen i Pressen i Politikens Hus på Rådhuspladsen.

Her kan børn og andre barnlige sjæle lave undervandsfilm, deltage i rollespil, spille film på mobilen, lege med konsonanter og klippe sine egne film med still-kameraer.

Men Busters Medielab er lukningstruet efter to succesfulde år. Faktisk drejer medielegepladsen på søndag nøglen om og kommer ikke tilbage, med mindre der sker mindre mirakler.

Støtten er forsvundet
Årsagen er ikke, at børn, skoler og forældre ikke gider besøge medielaboratoriet. Busters Medielab har haft 60 udsolgte skoleworkshops de seneste fem dage.

Problemet skyldes manglende økonomisk støtte, bl.a. fra ministerier og private fonde.

»Det er rigtigt ærgerligt, at det ser ud til, at vi bliver nødt til at lukke nu, før vi er kommet ordentligt op at køre. Alle de aktiviteter, vi har lavet hernede, har været udsolgt, og vi får god feedback fra både børn og familier. Men der er simpelthen ingen penge i branchen, som er presset«, siger Diana Bjørn Milenkovic, festivalproducer på Buster.

Sidste år trak festivalen halvanden million kroner ud til medielaboratoriet fra Nordea Fonden, men de penge kan ikke findes fremadrettet.

Derfor ser det ud til, at stikket bogstaveligt talt bliver trukket på Busters Medielab om to dage, når festivalen slutter for denne gang.

»Med mindre der kommer nogle penge fra nogle uventede steder, så må vi lukke. Filminstituttet har heller ikke penge til det, siger de. Det er trist, for vi synes jo, at det er mega sejt at lave denne slags workshop«, siger Diana Bjørn Milenkovic.

Lukker søndag
Busters Medielab er det eneste sted i Danmark, hvor danske spiludbydere kan møde danske børn.

Blandt de mange deltagere på medielaboratoriet i år er det danske onlineunivers MovieStarPlanet, der er et af de hurtigst voksende spil til børn i verden med 15 millioner brugere på verdensplan.

MovieStarPlanet er et socialt website, der udfordrer de yngste til selv at være kreative ved at skabe små, animerede film.

»Den danske spilbranche trænger til et økonomisk skub for at kunne udvikle sig på lige fod med andre lande«, siger Claus Lykke Jensen, direktør i MovieStarPlanet. Han stiller gratis op på medielegepladsen og møder børnene ansigt til ansigt.

Men spørgsmålet er altså, om Claus Lykke Jensen og de andre deltagere fra spil- og filmbranchen også i fremtiden kan deltage i medielaboratoriet.

Indtil videre kan herlighederne i Pressen i Politikens Hus opleves for sidste gang denne weekend. Der er åbent lørdag og søndag fra klokken 10-16. Indgang koster 15 kroner i døren.

 

[button text=”Check it out!” link=”http://politiken.dk/ibyen/nyheder/fokus/buster/ECE1401430/festivals-medielegeplads-er-truet-af-lukning/” style=”primary” size=”normal” target=”_self” display=”inline” icon=”no”]